• Uncategorized 20.05.2010

    Man kan ju inte låta bli att skriva några rader om denna turnering, hockeynörd som man är.
    Kan väl i och för sig hålla med om att det känns så där med hockey när det är 25 grader och sol utanför fönstret, men det är nog svårt att få till det någon annan tid på året.

    Först så är det sjukt trist att Sverige alltid får så många nejtack till denna turnering. Vet inte om vi svenskar är mer oroliga för att skada oss och därmed missa fina kontrakt eller om det verkligen beror på skador och annat. Jag kan förstå att man är sliten efter månader med matcher och ett himla resande, men det är väl lika för alla länder, eller?
    Tjeckien har också drabbats hårt av återbud medans Ryssarna nästan har ett lika bra lag som i OS.
    Enda lösningen för att det ska bli bättre spelare i VM är att inte spela varje år. Min idé är att spela VM tex 2010, OS 2012, VM 2014 och så vidare. Då skulle det nog locka lite mer att få spela i landslaget för man får inte så många chanser.

    Årets turnering är dock ganska häftig. Kan inte vara speciellt många VM där det varit så många skrällsegrar. Norge vann, Tyskland vann och Danmark vann. Och inte bara en gång heller utan de har fortsatt vunnit och tagit sig till kvartsfinal, eller Norge missade ju men de andra två har verkligen överraskat. USA tog sig inte ens vidare från gruppen och fick kvala sig kvar i A-VM, Slovakien missar kvartsfinal. Ja det händer mycket i år. Fattas väl bara att Danmark klår upp Sverige i eftermiddag också så är detta ett skrällarnas VM. Fast det är som Wikegård sa; Sverige slår Danmark 11 gånger av 10. Han är duktig på att räkna.
    Jag har räknat ut hur detta slutar förresten så nu slipper ni kolla på resten av matcherna:
    Sverige slår Danmark
    Ryssland slår Kanada
    Finland slår Tjeckien
    Schweiz slår Tyskland

    I semifinalerna vinner sedan Sverige mot Finland och Ryssarna utklassar Schweiz.
    Tyvärr orkar inte Sverige stå emot Ryssarnas stjärnor och förlorar finalen med 5-1

    Nu vet ni allt om VM ;)

    Posted by backen77 @ 11:11

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu