• Uncategorized 12.04.2010

    Har ju inte skrivit jättemycket om sport på ett tag nu och efter påtryckningar från de stora tidningarna som länkar till min blogg så lär jag väl ta upp dessa viktiga delar. Eftersom jag skrev VIKTIGA så kommer inte AIK o DIF kommenteras här, så kan vi ta den diskussionen senare…

    Grattis Henrik Sedin! Han blev andre svensk genom tiderna att vinna poängligen i NHL. Stort som sjutton med andra ord och jag kan väl erkänna att jag inte trodde dom skulle lyckas speciellt bra efter att ha sett deras första år där borta. Precis som i elitserien så snurrade dom ju bara runt i hörnen, men dom blev ju vuxna till slut dom också och nu är Henrik bäst! Starkt jobbat och broder Daniel (inte artisten utan tvillingen Daniel) hade nog varit högt upp om han inte missat en 30 matcher.

    Niklas Bäckström! Har inte sett de sista listorna i statistiken men han låg åtminstone fyra innan sista matchen. Fantastiskt bra gjort även där och det är tack vare honom som Ovetshkin kom tvåa i poängligan. Två svenskar på topp fem och ingen heter Forsberg, Sundin eller Zetterberg.

    Almtuna IS, laget från Uppsala. Imponerande säsong dom har gjort med ett lag som inte har några stora stjärnor. Ett starkt skridskoåkande lag där all aunderkastar sig hård träning och att kriga i match efter match. Har tyvärr inte sett så mångamatcher, men tre-fyra stycken har det blivit och jag är imponerad av den disiplinen dom har. 20-30 sekunder sen byter dom för att nästa femma sen ska kunnaligga på och åka åka åka åka åka. Måste vara riktigt drygt att möte ett sånt lag och i år fick dom utdelning. Bara hoppas på att Uppsala kommun får tummen ur ni vet vad och bygger en ishall/arena värd laget/staden.

    Golf! Denna underbara sport. Ja jag vet att inte ni alla tycker att det är en sport, men sörrni det skiter jag i. En varm dag blir man svettig även på golfbanan och är man otränad som jag så blir man svettig trots bara plus 10 grader….
    I helgen gjorde Tiger Woods comeback efter alla tråkigheter. Han slutade fyra och visade att han är en av världens bäste golfare. Vann gjorde istället Phil Mickelson som haft ett tungt år med både fru och mor som haft cancer. Detta var första tävlingen på ett år som frun kunde vara med honom på tävlingen så vad kunde ha passat bättre att vinna…

    Gefle ångar på i Allsvenskan. En femte plats efter fem matcher och Alexander Gerndt delar skytteligaledningen. Almtunas motsvarighet i fotbollen kanske? Små ekonomiska medel och en trupp utan stjärnor. Ändå tar man skalp efter skalp, senast igår då AIK besegrades med 1-0. Ja jag vet att ag inte skulle nämna AIK men dom förlorade och det var viktigt ;)

    Snart drar serierna i norra uppland också igång. Strömsbergs herrar i division två och samma läge har Tierps damer. Kan förhoppningsvis bli en trevlig sommar runt fotbollsplanerna i Norra Uppland.

    Så där ja, det var nog det viktigaste för denna gång!

    Posted by backen77 @ 14:01

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu