• Uncategorized 29.01.2010

    Då har man sovit en natt i sin egen säng igen, men det var bara tillfälligt. Jag är inne i en period där jag jobbar borta och har mycket planerat.
    Hem från Kiruna igår och idag i Gävle. Ikväll vidare till Arboga för att hämta hem sonen. Söndag eftermiddag hem till Tierp, sova i min egen säng och sen måndag resa till Umeå och kommer hem på torsdag.

    Kiruna vistelsen var trevlig. Mycket trevligt folk där uppe och miljön gillar jag verkligen. Nu blåste det ju halv storm men det var okej. På onsdag kvällen blev jag medbjuden ut på middag, vi hamnade på ett ställe i utkanten av stan där vi fick en tre-rätters. Till förrätt blev det svampsoppa med björnkött (riktigt gott), varmrätten bestod av ungsbakad Renfilé med potatiskaka , friterad rödbeta och någon sås (fantastiskt gott). Till efterrätt blev det en blåbärspaj med något kladd (Gott). Sen fick jag min älskade whisky till det hela också ;) (i like whisky)

    När jag satt på planet hem igår så slog det mig. Finnar har bara tre lägen i sitt liv. Antingen pratar dom, eller pratar gör dom väl inte, dom skriker när dom pratar. Vet inte om dom tror att alla vi vanliga människor tycker att deras srpåk är så vackert och vill höra det på högsta nivå. Det andra läget är supa! Det gör dom mellan dom skriker ut orden ur sin mun. När dom supit och skrikit klart så sover dom, gärna med högljudda snarkningar till det. Under tre dagar upplevde jag detta och det stämmer, tänk efter så får ni se.

    När jag kom hem igår var jag riktigt duktig faktiskt. Irina o Fanny gick till stallet och jag ut för att skotta. När det var klart bråkade jag lite med bakluckans lås på Irinas bil och till slut fungerade den. Sen gick jag in och vek ihop all tvätt som låg i STORA högar i badrummet. Passade på att slänga in en ny maskin tvätt också. När jag ändå var i farten så plockade jag ur och i diskmaskinen. Tänkte bara berätta så ni vet att jag gör husliga saker hemma ibland också ;)

    Nej, nu är det möte nummer fyra för dagen och sen hem och hämta Fanny innan resan till Arboga.
    Trevlig helg på er!

    Posted by backen77 @ 13:26

  • 4 Responses

    • Martin skriver:

      Bra att du haft det bra uppe i stormen! :-) Men hade du inte varit i Kiruna? Var har du träffat alla finnar? :-) Vad hette stället ni åt på? Åker upp på torsdag!

    • Tobias skriver:

      Jo, är inte Kiruna fullt av finnar? Nehe, då var dom där på besök då för dom fanns ta mig sjutton överallt.
      Stället hetta Ripan om jag inte tappat minnet

    • Martin skriver:

      aha… nere på Ripan vid utomhusbadet! En gammal hockeykompis med familj som driver stället… Brukar ha bra mat!

      haha… Man kan nog tro att det är finnar, men det är nog tornedalingar… Tornedalsfinska du vet!! Krabbar som joppar lite i kruuuvan… ;-)

    • Tobias skriver:

      Jaha, okej. Dom fanns ju i och för sig på flyget också.
      Nä nu ska jag skotta och sen packa för avresa mot Umeå imorgon

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu