• Uncategorized 17.01.2010

    Oj oj oj, vilken semester vecka vi har haft i Vemdalen!

    Ska försöka ta det dag för dag, med reservation för att jag blandar ihop dom lite. Har ju slunkit ner lite alkohol under veckan ;)

    Måndag:
    Vaknar upp och ser klarblå himmel och minus 7 grader. Yes! Mot backen allihopa. Hyr skidor åt barnen och styr mot barnbacken och rullbandet. Johannes är för ovanlighetens skull lite tveksam, men när Fanny blåser förbi honom så måste han ju testa. Efter några försök med stav och sele så fungerar det skapligt.

    Tisdag:
    Ny morgon och klarblått med minus 5 grader. Skulle egentligen ta det lugnt men vädret var för bra så det blev skidor igen. Johannes & Fanny körde ännu tuffare och det gick bättre o bättre. På eftermiddagen så tog vi oss upp i den stora barnbacken också. På eftermiddagen blev syster lite trött så jag fick chansen att dra upp i de stora backarna och slå på några häftiga svängar ;)
    På kvällen provade vi Emmas nya spel (Alias), ett spel där man ska förklara ord för varandra. Tyvärr slutade det med seger för Emma & Irina.

    Onsdag:
    Idag hade vi bestämt oss för att inte åka slalom så det blev sovmorgon innan Jessica o Emma drog till längdspåret. Efter lååång betänketid så pallrade jag även mig dit och åkte i en halvtimme. Funderar fortfarande på om jag ska bombhota den idiot som lagt banan. Jag menar hur f-n kan man börja med 1,5 km rakt upp?!? När jag kom tillbaka så undrade Jessica om jag såg så fint det var med all snö på träden. Men hallå, jag hade fullt skå med att hålla mig vid liv!
    På eftermiddagen åkte vi till Storhogna för att äta picknik och åka pulka. Tyvärr så var det storm på fjället så vi åkte hem och gjorde en egen afterski vid stugan :)

    Torsdag:
    För fjärde dagen i rad så såg vi klarblå himmel när vi vaknade. Runt -8 igen och idag var det heldag i backen. Irina o jag köpte ett kort också som vi delade på. Irina iväg med Lundéns och jag med barnen till pulkabacken och barnbacken. Sen fram med grillspetten vid stekbordet och in för lite lunch. Snacka om att de andra i värmestugan såg avis ut när vi hade pitabröd med kyckling!
    På eftermiddagen så var det min tur att åka lite, men först så drog Jessica med Johannes upp i stora ankarliften upp på toppen. Lite förvånad son hade man men han stapplade iväg och drog ner för blåbärsstigen utan problem. Hela vägen ner och en son som lyste som en sol, kan ha varit en stolt far också;) Trodde inte att han skulle lära sig att åka slalom på tre dagar men nu kan han åka med oss i större backar. Efter det så tog jag rygg på Lundéns och hamnade i en liftincident. På något konstigt sätt så gled jag halvt av ankarliften och fick upp själva pinnen någonstans där det inte är så skönt. Samtidigt så åkte vi snett ut mot höger och hamnade nästan i lössnön. Jessica hänger i liften för att vi inte ska åka ur och jag får ett skrattanfall utan dess like. På något sätt så löser vi det och lyckas ta oss ända upp. Klara som åkte framför undrade vad sjutton vi höll på med.
    Sen eftermiddag och mot den riktiga afterskin. Grymt drag och platserna längst fram såklart. Syster jessica brukar lyckas med såna saker :) Sen lite fika och mot backen igen för det var kvällsåkning. Johannes hängde med upp igen och nu såg man att han kommit på koden med hur man gör.

    Fredag: Lugn dag då vi åkte in till Vemdalen en sväng och även lite pulkaåkning. Jessica kände sig lite hängig men kom över och fick lite medicin (Jäger!) Plötsligt var hon pigg igen och vi hade en grym sista kväll i Vemdalen

    Nu har ni säkert somnat av detta lååång inlägg, men vi har haft det superbra i alla fall. ska rensa bort lite gamla bilder imorgon så kommer det en serie med bilder efter det.

    För er som var med så säger jag bara MAYDAY MAYDAY, NUMBER SEXTITWOO IS GOING DOWN!

    Posted by backen77 @ 10:33

  • 2 Responses

    • Eva skriver:

      Men vilken härlig vecka, vad avis jag blir =) längtar till Dundret och after ski!
      Blir nog inte det i år tyvärr…..men när jag läser så undrar jag om jag inte ska ändra på det.
      Ha det bra och tillbaka i verkligheten.

    • Söstra skriver:

      Nu ska vi se, lite rättelser …
      Tisdag: jag blev inte TRÖTT utan var bara allmänt snäll mot min lillebror så du fick ta mitt kort…
      Onsdag: Det var inte betänketiden som avgjorde att du skulle åka längd, erkänn du var ”bubbig” hehehe

      Sen det internaskämtet ”SIXTYTJU”

      Ja härligt vare, hade nattis !!!

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu