• Uncategorized 07.01.2010

    Hej alla glada, för det är ni väl.
    Antar att de flesta av er har äntligen fått börja jobba igen :) och nu njuter av att få gå upp tidigt och sen vara trött på eftermiddagen.
    Eller, det där kanske bara stämmer på mig? Fast jag njuter väl inte direkt och sen är jag ju trött redan på förmiddagen. Äh, vi släpper det där.

    I veckan har det varit snöskottning för ovanlighetens skull. Nu har det väl packat ihop sig men runt 70cm snö finns det nog i Tierp nu. Kylan kom den också, -28,7 har jag sett på mätaren men det har kanske varit ännu värre på nätterna. Det är så illa att vårat vatten frös också. Matningen från den gamla delen till utbyggnaden var interiktigt isolerad och hade fått en ispropp. Pappa o jag kröp underoch papsen tog hårfönen till hjälp och tinade upp röret. Som tur var så tog det bara en kvart att tina innan det small till och släppte, så nu har vi varmvatten igen. Tack pappa!
    När vi ändå var påklädda och igång i kylan så skottade vi av altanen från all snö innan det blir tö och en vikt på flera hundra kilo på den. Risken hade nog då varit stor att den brakat sönder. Tur man har föräldrar som påpekar saker för en, hur ska man annars lära sig ;)
    Sen kom jag ju på att Irina behövde sin bil idag så det var bara att skotta fram den och försöka ta sig in i den. Opeln hade stått stilla sen 22 dec så den såg lite ledsen ut. Kom in i den till slut och testade att vrida om nyckeln. Den gjordeett tappert försök men sen suckade den bara och tyckte att det var lite för kallt och gav sen upp. Jag pratade lite vänligt med den och ingjöt lite hopp om värme innan jag tog fram startkablar och vevade igång den. Med ett morr så hoppadeden igång och spann som en katt igen. Lite skrapning av rutor och sen en tur ut på vägen. Snacka om att den njöt av att susa ut på vägen igen. Tyvärr så tog den sovmorgon idag och ville inte riktigt nu heller så det blev kablar igen men efter att jag åkt så somnade den om och Irina fick skjuts till jobbet idag.

    Nu laddar vi bara inför söndagens avresa till Vemdalen, vilken tur att vi bokade en fjällresa för att få lite vinter. Känns som vi gjorde rätt val i år…NOT! Nu ska det bli riktigt skoj ändå för det är en helt annan känsla att vara där än hemma i Ersta.

    Vi har även börjat kolla på sommarens resa. Vi fick ju lite presentkort och pengar i bröllopspresent så det blir nog en resa på ett års dagen. Cypern känns som det hetaste alternativet just nu.
    Appropå det så går Johannes och funderar vilken tjej han ska gifta sig med. Han har ju två att välja på just nu. Inte lätt att vara attraktiv ;)

    Nej, återgå till era sysslor nu så hörs vi av, kanske från en stuga i Vemdalen framför en brasa med en öl!

    Posted by backen77 @ 11:00

  • 2 Responses

    • Camilla skriver:

      God fortsättning!

      Där har du rätt i att en vinterresa norr över ej verkar vara den bästa idén just nu. Vad gäller sommarsemester kan jag tipsa om FigTree Bay på Cypern. Vi var på Althea Beach med Fritidsresor för några år sedan. All inclusive. Toppen! Fanns något för hela familjen. Barnklubb och underhållning på kvällarna.
      Själv tittar vi på höstsemester (november) vill slippa ännu en gråregnig november.
      Kör försiktigt norröver och hälsa fam. Camilla

    • ngeln skriver:

      Tjooohooo!!!

      Hoppas lugnet lagt sej nu i grannstugan =) Irina kom ihåg att strecha efter ditt TWISTER pass, tack för en mysig kväll och för att ni ville göra oss sällsis till Vemdalen !!

      Nattinatt å ses i morrn, då ska vi äga ”Skalet”/ Puuusss !!

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu