• Uncategorized 13.07.2009

    Här kommer då lite från vår bröllopsresa till Kreta.

    Vi åkte hemifrån söndag morgon kl 5.30. Fortfarande lite omtöcknade av bröllopet satte vi oss på planet som var det bästa jag flygit med. Bra med benutrymme och egen skärm att kolla på vilken film man ville.
    Som vanligt så är känslan när man kliver ur planet helt underbart, 34 grader slår emot en och tröjan krymper direkt två storlekar.
    En kort bussresa o vi var framme vid Agia Marina. Det ligger strax väster om Chania och precis innan Platanias. Vi var i just Platanias för 7 år sedan så detta skulle bli riktigt kul. Vårat hotel hette Oscar Suites och låg ca 300m från havet och direkt efter shopping gatan, perfekt alltså. Första kvällen begav vi oss till vår ”gamla” favoritrestaurang i Platanias för att inta Souvlaki.
    Första kvällen

     

     

     

     

     

    Andra dagen tog vi oss ner till stranden, vi blev bara kvar ett par timmar då det blåste väldigt mycket. Handdukar, badbollar och luftmadrasser levde sitt eget liv där så vi tog oss till poolen istället. Tro det eller ej, men jag gjorde ett försök att börja läsa böcker och jag lyckades plöja igenom en bok och börja på en till.
    Tobias läser

     

     

     

     

     

     

    På tisdagen bokade vi in oss på en utflykt med båt. Den skulle ta oss till ön Granvousa och den blå lagunen Balos Bay. En helt underbar dag med sol, bad och härliga vyer. På Granvousa finns ett fort som ligger 137 meter över havet, vilket vi gick upp till. Med ca 40cm höga trappsteg så blev det ett bra träningspass om man säger så. Vid Balos Bay var det som ett vykort, klarblått vatten ca 35 grader i vattnet och lika varmt i luften. Provade att snorkla lite både vid Granvousa och Balos Bay, det var fantastiskt.
    Granvuosa

     

     

     

     
    Balos Bay lagunen

     

     

     

    Resten av veckan spenderade vi antingen vid poolen eller vid stranden. Vi bodde grymt bra och vi åt riktigt bra mat hela veckan. För er som inte varit på Kreta kan jag rekommendera det, vi har varit där två gånger och inte blivit besvikna någon gång.
    Poolen med restaurang o reception

     

     

     

    Solnedgång

     

     

     

     

     

    Under veckan så spelade vi en del kort och jag har ju lovat Irina att redovisa resultatet från det här.
    Vändtia: Irina - Tobias 6-2
    Stress: Irina – Tobias 3-0
    Kretaspecialen: Irina – Tobias 8-3
    Poker: Irina – Tobias 169-171

    Kretaspecialen var ett spel som Irina kom på där nere, jag kan inte förklara det och Irina kommer inte på vad det heter. Kanske därför som hon vann i det…
    Det viktigaste spelet är ju ALLTID poker och där vann jag ju ;)

    Nu har jag bara en vecka kvar på semestern, men det ska bli skönt att jobba igen. Igår kväll/natt blev tapeterna uppsatta i hallen också så nu är det bara listning och skjutdörrar i sovrummet kvar.

    Posted by backen77 @ 09:04

  • 8 Responses

    • Irina skriver:

      Självklart är poker viktigast… Men varför räknar du inte med den sista svängen vi spelade som jag råkade vinna med 15-5?
      Puss älskar dig!!!

    • Tobias skriver:

      Den var ju utom tävlan, visst vann du då, men då lät jag ju dig vinna.
      Vi hade trots detta en bra semester…;)

    • Tobias skriver:

      Jaja! vi säger väl det! Men vi vet ju båda hur det egentligen låg till!!! ;)

    • Irina skriver:

      Var visst fel namn…

    • Putte skriver:

      Jaha, ni sköter era konversationer via bloggen ni… Skönt att slippa prata hemma… :-) Blir det så när man ingår äktenskap herr backström att man slipper höra ”honans” tjat och gnat hemma…!?!?!?! :-)

    • Tobias skriver:

      Om det vore så väl min vän…
      Det ligger inte i kvinnans natur att INTE komma med konstiga kommentarer om allt vi perfekta män gör och säger.

    • Martin skriver:

      Japp, håller med!! Kreta är kanon! Varit där 3-4 gånger, och det har alltid varit bra! Var faktisk i Platania förra sommaren, och i Agia Marina för 6 år sedan! :-)

    • Tobias skriver:

      Har varit där två gånger hittills bara men känner p åmig att det blir fler. Alla invånare är så otroligt trevliga och så är det bra väder o god mat.

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu